Bitan meč za Čelik, lider gostuje u Doboju kod Kaknja

Premijer liga BiH, 16. kolo

Bitan meč za Čelik, lider gostuje u Doboju kod Kaknja

Kraj prvog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine lagano se bliži kraju, a današnjim utakmicama će početi 16. kolo. Naravno, svi mečevi ovog kola bit će u sjeni vječitog derbija između Željezničara i Sarajeva, a taj susret na rasporedu je sutra.

Veoma zanimljivo danas će biti u Zenici gdje Čelik dočekuje Krupu u jednom od najbitnijih mečeva prvog dijela sezone. Ekipa koju sa klupe predvodi trener Vinko Divković danas ima imperativ pobjede jer se nakon 15 odigranih kola nalazi tek na 11. poziciji sa samo deset osvojenih bodova. U goste im dolazi Krupa koja igra veoma dobru sezonu i trenutno drži 5. mjesto na tabeli sa 26 bodova. 

Čelik je sve osvojene bodove iz dosadašnjeg dijela sezone osvojio upravo na Bilinom Polju, dok Krupa u gostima ima omjer od dvije pobjede, tri remija i dva poraza. Susret na Bilinom Polju počinje od 13.00 sati. 

U istom terminu u Doboju kod Kaknja igrat će domaća Mladost i lider na tabeli, Široki Brijeg. Mladost je u nizu od nekoliko teških mečeva, a u prethodne tri utakmice igrala je sa Željezničarom, Borcem i Sarajevom. Danas im u goste dolazi Široki koji ima devet uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, od čega čak sedam u Premijer ligi. Ekipu Gorana Sablića zaista je teško zaustaviti u posljednje vrijeme, a vidjet ćemo da li to mogu uraditi Edis Mulalić i njegovi izabranici. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još jedan meč koji se igra u istom terminu je onaj u Vitezu gdje domaća ekipa dočekuje Borac iz Banja Luke. Borac je u seriji loših rezultata, a na posljednje četiri utakmice Banjalučani su upisali čak tri poraza. S druge strane, Vitez je posljednji na tabeli sa samo šest bodova nakon 15 kola. Baš kao i Čelik i ekipa Viteza je sve bodove u dosadašnjem dijelu sezone osvojila na domaćem terenu, pa se i danas s pravom nadaju istim. 

Jedini meč koji počinje od 15.00 sati bit će onaj koji će se igrati u Mostaru, a sastat će se Zrinjski i Sloboda. Zrinjski je u seriji loših rezultata i na posljednja četiri meča zabilježio je tri poraza, a u goste im dolazi ekipa koja se konačno uspjela stabilizovati i na posljednja dva meča je izbjegla poraz. Slavko Petrović i njegovi izabranici bi eventualnom pobjedom u Mostaru ostvarili značajan korak naprijed kada je u pitanju bijeg sa dna tabele, a Zrinjski će morati osvojiti tri boda ukoliko želi ostati u trci za liderskom pozicijom. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi