Bitka za Premijer ligu: Mladost ili GOŠK?

Pada odluka o prvaku

Bitka za Premijer ligu: Mladost ili GOŠK?

A. Beganović

Danas su na rasporedu utakmice posljednjeg 30. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a derbi prvenstva igra se u Doboju kod Kaknja gdje će snage odmjeriti domaća Mladost i GOŠK.

Duel drugoplasirane Mladosti i prvoplasiranog GOŠK-a privlači ogromnu pažnju, a stadion u Doboju kod Kaknja biće ispunjen do posljednjeg mjesta.

Domaćoj ekipi za plasman u Premijer ligu treba pobjeda, dok će se GOŠK u društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova vratiti ukoliko ostane neporažen.

Mladost je u dosadašnjih 14 susreta na domaćem terenu upisala isto toliko pobjeda i iz redova domaćina najavljuju još jedan trijumf koji će ih odvesti u Premijer ligu. GOŠK je u sjajnoj formi, dres ovog kluba nosi nekoliko provjerenih i iskusnih fudbalera, koji su također uvjereni u pozitivan rezultat.

Pored borbe za Premijer ligu očekuje nas i velika borba za ostanak u Prvoj ligi Federacije. Igman i Turbina su već spakovali kofere za niži rang, dok ostanak nisu osigurali Podgrmeč, Orašje, Branitelj, Gradina i Čapljina.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podgrmeč gostuje u Goraždu, koje je oslabljeno, ali pod palicom Denisa Sadikovića podmlađena ekipa pruža dosta dobre partije. Orašje će gostovati u Jajcu kod Metalleghea, dok će Čapljina u Bihaću snage odmjeriti sa domaćim Jedinstvom.

U Mostaru će snage odmjeriti Branitelj i Gradina, susret bez većeg rezultatskog značaja u Gračanici igraju Bratstvo i Budućnost. Igman će se od svojih navijača i Prve lige Federacije BiH oprostiti duelom sa Rudarom, dok u Lukavcu gostuje Turbina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti