Bivši član Čelika i Sarajeva izgubio životnu bitku

Muhammed Kulalić preminuo nakon teške bolesti

Bivši član Čelika i Sarajeva izgubio životnu bitku

S. Mlaćo

Zeničanin Muhammed Kulalić (19) preminuo je sinoć od teške bolesti s kojom se borio više od godinu dana.

Zeničanin Muhammed Kulalić (19) preminuo je sinoć od teške bolesti s kojom se borio više od godinu dana. Kulalić je nastupao za mlade selekcije FK Sarajevo i NK Čelik, a okušao se u njemačkom Kickers Offenbahu gdje je nastupao šest mjeseci. Tokom jednog rutinskog pregleda ustanovljen mu je karcinom limfnih žlijezda.

"Liječio se u Njemačkoj skoro godinu dana gdje mu je uspješno i odstranjen rak i počeo se opet oporavljati. Vratio se u BiH i nakon par mjeseci ovdje mu je opet izbio i borio je se sve do današnjeg dana", kazao je sinoć za SportSport.ba. Mirsad Aljić, sportski radnik koji je i bio najzaslužniji za odlazak Kulalića u Njemačku.

Kulalić je bio veliki talenat, brojni stručnjaci predviđali su mu blistavu karijeru, ali bolest je bila jača. Potekao je u školi fudbala Tempo Sport iz Zenice, a brojni prijatelji, saigrači, treneri, sportski radnici, te klubovi uputili su riječi žaljenja te iskazali tugu što ih je mladi nogometaš pred kojim je tek bio život napustio i preselio na drugi svijet. 

Muhammed Kulalić preminuo je sinoć u rodnim Obrenovcima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi