Bivši igrači poručuju: "Pokrenimo Zvijezdu!"

Moralna podrška

Bivši igrači poručuju: "Pokrenimo Zvijezdu!"

E. Škorić

Nogometni klub Zvijezda iz Gradačca prolazi kroz jedan težak i turbulentan period.

Zvijezda je prošlih godina slovila za klub sa dobrim temeljima za svijetlu budućnost, imala dobru podršku društva, privrednika, opštine, no stvari su se vremenom mijenjale.

Danas je klub član Prve lige FBiH sa znatno manjim budžetom u odnosu na one prve sezone u Premijer ligi BiH. Ponestalo je materijalne podrške, pa su tako igrači bez plate otišli na odmor nakon završenog prvog dijela sezone.

Unatoč svemu tome, nekoliko ljudi iz Uprave kluba danonoćno traži izlaz iz ove teške situacije. Narodski rečeno - pokušava se pronaći bilo koja marka sa strane kako bi klub ponovo prodisao punim plućima.

U akciju spašavanja kluba uključuju se i mnogi bivšpi igrači Zvijezde, koji su sa svih krajeva poslali podršku. Oni traže od privrednika da se uključe u financiranje Zvijezde.

"Vojvodić je uspio da zadrži ekipu na okupu bez obzira što posljednja plata nije isplaćena igračima. Borimo se, probat ćemo zadržati sve naše igrače i preko zime, a nadamo se da ćemo do proljeća krenuti naprijed i da ćemo dobiti neophodna financijska sredstva. Također, hvala našim bivšim igračima što su pokrenuli akciju i dali nam podršku", rekao je za naš portal Fahrudin Piskić, član Upravnog odbora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Redom su Zvijezdu podržali Damir Tosunović, Brazilac Adam, Secouba Diatta, Besim Šerbečić, Eldin Fačić, Emir Halilović, Jasmin Bogdanović, Dalibor Pandža, Samir Nuhanović, 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti