Bivši junior Sarajeva postigao eurogol u Sloveniji

Golčina, nema šta...

Bivši junior Sarajeva postigao eurogol u Sloveniji

Fenomenalan gol u slovenačkom prvenstvu jučer je postigao mladi bh. fudbaler Rifet Kapić (21). 

Kapić je bivši junior FK Sarajevo, a u redove Gorice je stigao na zimu nakon epizoda u Češkoj i Hrvatskoj. Dolazak u Goricu se za njega ispostavio kao odličan potez, što potvrđuju i partije koje ove sezone pruža u Sloveniji.

Četvrti gol u sezoni Kapić je postigao jučer protiv Aluminija u susreta 19. kola, a način na koji se oslobodio svog čuvara i zatresao mrežu potvrđuje zašto je svrstan među najbolje mlade igrače u Prvoj ligi Slovenije. 

Kapićev talentat su bili prepoznali i u FK Sarajevo i 2014. godine su ga željeli priključiti prvom timu zajedno sa Mihojevićem i Anđušićem. Ipak, on je odbio produžiti ugovor iz razloga što se želio okušati i kvalitetnijoj ligi.

Gol koji je postigao Kapić pogledajte u nastavku.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi