Bivši kapiten visočke Bosne novi član Zlina

Nakon sjajnih igara u MAS Taborsko

Bivši kapiten visočke Bosne novi član Zlina

S. Mlaćo

Nekadašnji kapiten visočke Bosne Adnan Džafić nakon odlične sezone u češkom MAS Taborsko gdje je bio prvi strijelac kluba sa jedanaest postignutih pogodaka ostaje u Češkoj, ali od naredne sezone nastupati će u dresu Zlina koji je aktuelni osvajač Kupa te zemlje.

Džafić je danas stavio potpis na trogodišnju vrijednost Zlinu čiji je menadžer Zdenek Grygera poznat kao nekadašnji igrač Ajaxa i Juventusa.

Bh. internacionalac je u Češkoj već nosio dres Caslava, a Zlin je trenutno šestoplasirana ekipa najačeg ranga u Češkoj sa 38 osvojenih bodova.

Džafić je istakao zadovoljstvo zbog ostvarenog transfera, te otkrio da će se nada pobjedi Manchester Uniteda protiv Ajaxa u finalu Europa lige čime bi njegov novi klub automatski stekao pravo nastupa u grupnoj fazi Europa lige.

Pored Zlina, Džafić je imao i ponude Libereca, te Brna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi