Bizarna situacija: Blato bi Vitez moglo koštati opstanka

Lopta se zaustavila ispred gola

Bizarna situacija: Blato bi Vitez moglo koštati opstanka

M. Šljivak

Vitez je u 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovao u Prijedoru kod ekipe Rudara i na kraju je osvoji jedan bod odigravši (1:1).

Bez tri boda gosti su ostali u 87. minuti kada su domaći preko Jakupovića stigli do poravnanja, pa su Vitežani ostali bez dva jako bitna boda u borbi za opstanak.

Tako će ovaj tim do zadnjeg kola vjerovatno strahovati za status premijerligaša, a u Prijedoru jednostavno nisu imali sreće u nekoliko navrata.

Gotovo nevjerovatna situacija dogodila se u 37. minuti meča. Momčilo Mrkajić je pobjegao odbrani domaćeg tima, uputio je loptu prema praznom golu, ali ona je stala u blatu ispred gol-crte.

Iako je Vitez početkom drugog poluvremena poveo s 1:0, na kraju su domaći uspjeli stići do boda, pa bi u slučaju loših rezultata u posljednja dva kola Vitežana blato moglo koštati opstanka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi