Blagojević: Kostić je uveo novine, atmosfera je odlična

Vezista Željezničara za SportSport.ba

Blagojević: Kostić je uveo novine, atmosfera je odlična

S. Mlaćo

Šef stručnog štaba Željezničara Miloš Kostić svojim fudbalerima na pripremama na Kupresu zadao je veoma jak tempo, a ponajviše se radi na stjecanju fizičke spreme.

Vezista Plavih Jovan Blagojević zadovoljan je uslovima u kojima sa svojim saigračima radi u pripremnoj bazi svog tima, te je optimista za novi sezonu Premijer lige naše zemlje.

"Među igračima vlada odlična atmosfera, s obzirom da ima dosta novih igrača malo se i upoznajemo. Dobro smo ih prihvatili i radimo punom parom. Kod trenera Kostića ima novina u radu, a ja sam baš zadovoljan. Dosta je novi način rada od onog koji smo mi navikli, a veća pažnja prirodaje se nekom šablonu, da pokušamo napraviti neku vrstu igre i na tome se dosta radi", kazao je Blagojević za SportSport.ba.

Veliki broj igrača napustio je Grbavicu, ali prometno je bilo i na drugoj strani, tačnije dolascima pa su mnogi u dilemi da li će se Plavi moći uigrati do početka sezone.

"Pa ima dosta odlazaka i dosta novih igrača, ali ja se nadam da ćemo se moći upakovati da to liči na nešto, te da ostvarimo neke svoje ciljeve koje smo zacrtali", ističe naš sagovornik.

Prije nekoliko dana čelnici našeg saveza donijeli su odluku da se naredna sezona Premijer lige igra po sistemu Lige za prvaka i Lige za opstanak, a  Blagojevića smo pitali za koji je on bio sistem takmičenja, te koga vidi kao Željinog konkurenta u borbi za vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam nekako bio za trokružni sistem, ne znam zašto, mislim da bi bilo zanimljivije tako. Što se tiče tih ekipa, svi su se nekako pojačali, a mislim da će u vrhu biti standardne ekipe Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg", dodaje na kraju razgovora za naš portal prvotimac Željezničara Jovan Blagojević. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi