"Bodovi na strani se uzimaju mnogo lakše nego prije"

Milan Ćulum za SportSport.ba

"Bodovi na strani se uzimaju mnogo lakše nego prije"

S. Mlaćo

Iskusni vezista Milan Ćulum donio je Slobodi bod u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti (1:1).

Činilo se da će Tuzlaci upisati još jedan poraz, ali je Ćulum u 42. minuti matirao Bukvića, za ispostavit će se kasnije, konačan rezultat susreta.

Ćulum je na Tušanj stigao uoči početka nove sezone Premijer lige BiH, a za SportSport.ba je govorio o susretu u Kaknju, situaciji u Slobodi, Premijer ligi, duelu sa Željezničarom...

"Utakmica u Kakanju je bila za nas psihološki mnogo teška. Nismo imali prava na kiks, iza nas su slabi rezultati i morali smo biti zadovoljni osvojenim bodom. Utakmica je bila dosta teška i fizički zahtjevna sa mnogo duela. I pored rano primljenog pogotka došli smo na kraju do pozitivnog rezultata", kazao je Čulum na početku razgovora.

Vjeruje da će Sloboda u nastavku sezone zaigrati mnogo bolje nego što je to bilo na početku

"Ne možemo biti zadovoljni rezultatima, što je dovelo i do promjene trenera. Sloboda je klub u kojem se očekuju dobre igre i dobri rezultati. Promjena trenera je svakako jedan od načina da se uradi neka pozitivna šok terapija. Očekujem da će to uticati da ekipa ostvari bolje rezultate što po kvalitetu svakako i može", kaže iskusni nogometaš.

Nastupao je dvije godine u Premijer ligi BiH, kada je bio član Sarajevskog Željezničara (2009. do 2011. godine). Zamolili smo ga da uporedi Premijer ligu nekada i sada.

"Što se tiče lige mogu da konstatujem da je dosta izjednačena. Svako može da pobijedi svakoga, što potvrđuju i rezultati. Nikome bodovi nisu zagarantovani. U odnosu na raniji period mnogo lakše se uzimaju bodovi na strani", mišljenja je srbijanski internacionalac koji je na Tušanj stigao iz beogradskog Rada.

Sloboda će u srijedu nastupati u Kupu BiH, a zatim u subotu na Tušnju ugostiti Željezničar. Ćulum je svojom borbenošću osvojio navijače tima sa Grbavice, te će za njega meč protiv Plavih sigurno biti poseban.

"Očekuje nas Kup u kojem imamo visoke ciljeve, tako da ulazimo maksimalno motivisano i oprezno. Poslije toga slijedi nam serija teških utakmica. Prva je protiv Željezničara gdje ćemo pokušati da uđemo u seriju dobrih rezultata. Što se mene lično tiče, prvi put ću igrati protiv Željezničara i sigurno da u takvim utakmicama postoje emocije. Međutim, ja ću biti fokusiran samo na pobjedu svog tima", kaže Ćulum.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznaje neke od sadašnjih igrača tima sa Grbavice.

"Nekoliko igrača je i sada tu od perioda kada sam ja bio na Grbavici, te će biti veoma zanimljivo sresti ih na terenu", dodao je Milan Ćulum, vezista Slobode na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi