Boj na Koševu: Pobjednik može biti samo jedan

Borba za titulu

Boj na Koševu: Pobjednik može biti samo jedan

A. Beganović

Danas je na rasporedu najveći bosanskohercegovački derbi. Na Koševu će snage odmjeriti vječiti rivali, Sarajevo i Željezničar, a pobjednik će doći na korak do osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Iza fudbalera Sarajeva i Željezničara je 27 susreta u Premijer ligi, no odluka o prvaku past će najvjerovatnije danas na Koševu, odnosno današnjih 90 minuta važnije je nego pomenutih 27 susreta.

Tri kola prije kraja prvenstvene trke Sarajevo je na čelu tabele sa 59 osvojenih bodova, dok Plavi s Grbavice imaju samo bod manje. Pobjednik u današnjem Boju na Koševu dobija sve, dok će poraženom sasvim sigurno trebati određeno vrijeme za oporavak.

Favorita nema, a duel je od ogromnog značaja za obje ekipe, bez obzira što iz Željezničara žele sa svojih igrača skinuti pritisak pričama da je plasman u Evropu, te afirmacija par mladih igrača sasvim dovoljno za uspješnu sezonu.

Željezničar je veliki klub, najveći u Bosni i Hercegovini i bez obzira na sve, pa i nešto lošiju finansijsku situaciju, u takmičenju kakvo je naše, Plavi uvijek moraju ići na trofej, a sezona bez istog za klub takvog renomea ne može se nazvati uspješnom.

Tri kola prije kraja prvenstva izabranici Milomira Odovića drže sve u svojim rukama, odnosno tri pobjede im garantuju titulu i svjesni su toga u Dolini ćupova, tako da će danas na Koševu tražiti pobjedu, a ukoliko do iste ne dođu, ostat će gorak ukus u ustima.

S druge strane, Sarajevo igra najvažniji susret u nekoliko posljednjih godina. Pobjedom bi Bordo tim stigao na korak do dugo očekivanog naslova, dok izabranicima Dženana Uščuplića odgovara i remi. Eventualni poraz, ako ćemo suditi prema bliskoj prošlosti, dobro bi protresao klub iz Titove 38/b i  sve dobro urađeno u protekle dvije godine palo bi u vodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Sarajeva su nestrpljivi, što je i razumljivo s obzirom da su u posljednje vrijeme često gledali "mrske komšije" kako dižu pehar namijenjen najboljoj bh. ekipi, no često znaju i pretjerati, što svakako ne ide u prilog niti njihovim ljubimcima na terenu, a niti čelnicima kluba, koji su u posljednje vrijeme odradili dosta dobrog posla.

Sve u svemu, očekuje nas jedan od najvažnijih derbija u historiji. Obje ekipe imaju sve u svojim rukama, a pobjednik može biti samo jedan.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.