Bojan Marković karijeru nastavlja u Albaniji

Nakon odlaska s Bilinog polja

Bojan Marković karijeru nastavlja u Albaniji

D. Kurbegović

NK Čelik jučer je angažovao defanzivca Senada Husića, te je nedugo zatim objavio da je sporazumno raskinuo ugovor sa stoperom Bojanom Markovićem. 

Ovaj 31-godišnji defanzivac nakon samo pola godine u Zenici napustio je Bilino polje, a već danas je poznato i ime kluba gdje će nastaviti karijeru.

Marković će do kraja sezone nastupati u Albaniji za ekipu Teute, koja se nakon 18 kola nalazi na osmoj poziciji sa 16 bodova. U drugom dijelu sezone očekuje ih borba za opstanak u ligi, a pored Markovića, koji će pojačati konkurenciju u odbrani, klub je angažovao još dvojicu nogometaša iz Nigerije.

Iskusnom Markoviću ovaj angažman u Albaniji će biti 11 u karijeri. U karijeri je pored Čelika još igrao za Mladost VO, Borac, Slaviju, Rudar, ruski Spartak Nalchik, azerbejdžanski Ravan Baku, grčki Panserraikos, izraelsku Hapoel Ber Shevu, te rumunjski CSMS lasi. 

U prošloj polusezoni za Čelik je odigrao 15 utakmica u Premijer ligi, te se jednom uspio upisati u listu strijelaca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi