Bojan Marković napustio Mladost iz Velike Obarske

Bojan Marković napustio Mladost iz Velike Obarske

D. Kurbegović

Mladost iz Velike Obarske ovih dana je angažovala čak deset novih nogometaša, koji bi joj trebali pomoći da izbori opstanak u Premijer ligi. Mladost se nakon prvog dijela prvenstva zajedno s Radnikom iz Bijeljine nalazi na posljednjem mjestu tabele sa samo devet osvojenih bodova.

No, osim dolazaka ekipa iz Velike Obarske se suočava i sa odlascima iz svojih redova, pa je tako iskusni defanzivac Bojan Marković pronašao novi klub, što je potvrdio i za naš portal.

"Nalazim se u Turskoj na pripremama sa rumunskom ekipom CSMS IASI, oni se bore za opstanak u društvu najboljih klubova u ovoj zemlji. Nakon 17 odigranih kola nalaze se na 16. poziciji, a cilj je opstanak u ligi. Dogovorio sam saradnju na godinu i pol, te se nadam da ću svojim igrama opravdati povjerenje ljudi koji su me angažovali. Velike zasluge za ovaj transfer pripadaju Branku Grahovcu, koji ima veliki uticaj u Rumuniji kada je u pitanju nogomet. Nadam se da će moja Mladost i bez mene uspjeti opstati u Premijer ligi", kazao je za SportSport.ba Marković.

Bojan Marković 29-godišnji defanzivac rođen je u Zenici, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Rudar iz Ugljevika, Čelik, Spartak Nalčik, Panserraikos, Borac iz Banja Luke, Hapoel Shevu, Ravan Baku i Mladost. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.