Bojan Marković potpisao za višestrukog prvaka Poljske

Nogometna ptica selica

Bojan Marković potpisao za višestrukog prvaka Poljske

D. Kurbegović

Rijetko se možemo susresti s nogometašem koji je promijenio toliki broj klubova i država. 

Bojan Marković 32-godišnji stoper u svojoj dosadašnjoj karijeri pored klubova u BiH, igrao je u Rusiji, Grčkoj, Izraelu, Azerbejdžanu, Rumuniji, Albaniji, a jučer je potpisao ugovor s višestrukim prvakom Poljske, što će mu ujedno biti i osma država u kojoj je nastupao u svojoj karijeri.

Zeničanin je dogovorio dvogodišnju saradnju s ekipom Ruch Chorzow, koja je prošle sezone napustila društvo najboljih klubova u Poljskoj.

"Istina je da sam potpisao dvogodišnji ugovor s Ruchom, sve se završilo u tri-četiri dana, kada sam završio ugovor s Teutom, kontaktirala su me dva menadžera iz Albanije, koji su mi završili transfer u Poljsku. Da nisam potpisao za Ruch ili neki drugi klub u inostranstvu vjerovatno bi završio karijeru, jer nije bilo više smisla da se vraćam u BiH. Sada se mogu posvetiti treninzima i nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi koji su me doveli. Ovo je veliki klub u Poljskoj, te se nadam da ćemo se brzo vratiti u društvu najboljih klubova" kazao je za SportSport.ba Bojan Marković.

Ruch Chorzow je čak 14 puta bio prvak države, a posljednji puta 1989. godine, dok imaju i tri osvojena Kupa Poljske. Bojan Marković svoju karijeru je počeo u Rudaru iz Ugljevika, da bi još nastupao za Čelik, Spartak Nalčik, Panserraikos, Borac, Hapoel Beer Shevu, Ravan Baku, Mladost, CSMS lasi, Slaviju i Teutu, gdje je proveo posljednjih pola sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi