Bojan Prašnikar želi da vodi Zmajeve

Bivši selektor Slovenije

Bojan Prašnikar želi da vodi Zmajeve

Nekadašnji selektor Slovenije, Bojan Prašnikar, jedno je od imena koje je pokazalo zainteresovanost za upražnjeno mjesto selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Naime, nakon što je N/FSBiH uručio otkaz Safetu Sušiću zbog loših rezultata u prva četiri kola kvalifikacija kojima je doveden u pitanje plasman naše selekcije na EURO, bh. kuću fudbala su, pored pomenutog slovenskog stručnjaka, preko svojih veza kontaktirala i neka zvučna trenerska imena.

Bivši selektori Japana i Irske, Alberto Zaccheroni i Giovanni Trapattoni, baš kao i legendarni njemački fudbaleri trener Lothar Matthäus, zainteresovani su takođe za vruću klupu selekcije BiH.

Ipak, ukoliko u N/FSBiH odluče ostati dosljedni svom kriteriju da selekciju vodi čovjek sa našeg govornog područja, teško je vjerovati da pomenuta velika trenerska imena mogu ući u krug ozbiljnijih kandidata za upražnjeno mjesto selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Informacija o ozbiljnim kandidatima još uvijek nema saznaje SportSport.ba od izvora bliskih "Ad hoc" komisiji koja je zadužena za razgovor sa potencijalnim kandidatima za novog kormilara našeg nacionalnog tima, kao i da konsultacije članova ove komisije još uvijek traju, te da niko od imena koja se spominju u javnosti nije kontaktiran.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Komisija koju čine predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić, dvojica potpredsjednika Darko Ljubojević i Ivan Beus, te Denijal Pirić i Sead Kajtaz, konačni spisak sa imenima najozbiljnijih kandidata će Izvršnom odboru N/FSBiH dostaviti do 1. decembra 2014. godine, a prema riječima Ljubojevića na press-konferenciji nakon Sušićeve smjene to je krajnji rok.

Sigurno je da će u narednom periodu još mnogo upita i aplikacija za selektorsko mjesto stizati na Slatko ćoše, ipak, Bosna i Hercegovina je ovoga ljeta igrala na Svjetskom prvenstvu, što je dodatni mamac za svakog trenera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.