Bonić: Čestitam igračima, bili su pod velikim pritiskom

Šef struke NK Vitez za SportSport.ba

Bonić: Čestitam igračima, bili su pod velikim pritiskom

S. Mlaćo

NK Vitez je danas slavio tek prvu pobjedu ove sezone.

 Na Gradskom stadionu u Vitezu bez većih problema pao je zenički Čelik (2:0), a strateg Vitežana Ivica Bonić u razgovoru za SportSport.ba nije krio zadovoljstvom partijom svojih izabranika.

"Čestitao bih prvo igračima koji su bili pod velikim pritiskom, ali odigrali jako dobro. Limitirali smo Čelik, nismo dozvolili njihove kontre i polukontre, a postigli smo pogotke na vrijeme. Imali smo još neke šanse pored ta dva pogotka i mogli na kraju slaviti i sa većom razlikom", kazao je Bonić.

Vitežani sada imaju četiri boda i u klubu je zavladao optimizam koji je donijela prva pobjeda. Ipak, Bonić je svjestan da će do kraja sezone Vitez svaka utakmica biti od značaja.

"Mi smo i dalje u teškoj situaciji. Nadam se da će se samopouzdanje podići, te da ćemo početi osvajati bodove i na gostovanjima. Slijedi nam sada meč šesnaestine Kupa BiH, i tu idemo na pobjedu", jasan je Bonić.

Vitez je uoči početka sezone imao velike probleme sa igračkim kadrom. Iz sedmice u sedmicu pojačanja su stizala, te to sada izgleda mnogo bolje. Ipak, Bonić je istakao jedan problem novajlija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadam se da će Vuković biit registrovan, a danas su debitovali Novak i Peko. Ovi igrači koji su u međuvremenu stigli nisu prošli pripreme i to se vidi. Nadam se da će podići fizičku spremu  tokom ove druge reprezentativne pauze. Nama su svakako potrebni u kadru, bar 15-30 minuta", zaključio je trener Vitežana.

Vitez će u narednom 9. kolu u goste Širokom Brijegu, dok će u srijedu u Kupu BiH također u goste, i to Ljubiću iz Prnjavora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi