Borac i Radnik u lovu na bodove za gornji dio tabele

8. kolo Premijer lige BiH

Borac i Radnik u lovu na bodove za gornji dio tabele

Jedna od preostale dvije utakmice 8. kola BHT Premijer lige BiH bit će odigrana na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, gdje će se sastati Borac i Radnik. 

Eventualni trijumf za obje momčadi će biti prilika da se učvrste u gornjem dijelu tabele, pošto imaju po deset osvojenih bodova, a uoči utakmice i jedni i drugi najavljuju bespoštetnu borbu za nove bodove. 

Trener banjalučkog kluba Zoran Milinković smatra da će njegovi izabranici igrati protiv neugodnog protivnika. 

"U nedjelju ćemo za protivnika imati kompaktan i disciplinovan tim. Ukoliko želimo da stignemo do pobjede, morat ćemo da izgaramo na terenu tokom 90 minuta za svaku loptu. Kada je u pitanju igrački kadar, u tim se vraća Bojan Puzigaća, manju povredu ima Aleksandar Radulović, ali vjerujem da će biti spreman, dok je od ranije van sstroja Ivan Delić", kazao je Milinković na konferenciji za medije. 

S druge strane, Mladenu Žižoviću koji vodi Radnik je ovo ujedno susret protiv bivšeg kluba. Uoči utakmice je izjavio kako očekuje uspjeh ukoliko njegovi igrači budu ispoštovali ono što su se dogovorili, a u Banjoj Luci neće moći računati na Domagoja Franića koji pauzira zbog žutih kartona. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica u gradu na Vrbasu igra se s početkom u 19:00 sati. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi