Borac minimalno slavio protiv Čelika

Premijer liga BiH

Borac minimalno slavio protiv Čelika

E. Škorić

Borac je u Banjoj Luci savladao Čelik s minimalnih 1:0 u subotu navečer u utakmici četvrtog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Stokićev udarac je izblokiran u 16. minuti, a na drugoj strani Alispahić je bio sebičan, pa je propao dobar napad gostiju iz Zenice. U 22. minuti Alispahić opet prijeti domaćinu, no brani Avdukić.

Možda je Čelik bio opasniji u prvih pola sata, ali Borac je taj koji je stigao do gola. U 31. minuti Subić je nakon jedne dubinske lopte matirao Hinovića. U 33. minuti sjajna odbrana Avdukića nakon udarca Bašića sa svega pet metara.

Na drugoj strani, minutu kasnije, Hinović je odbranio udarac Ilića sa samo pet metara. Ipak, do poluvremena se rezultat nije mijenjao i Borac je zadržao vodstvo (1:0).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku Subić i Dedić prijete, zatim Selimović i Simić pokušavaju matirati Avdukića, a Ilić puca preko gola gostiju iz Zenice u prvih 20-ak minuta drugog dijela. Selimović je imao dobar pokušaj u 60. minuti, ali je Avdukić spasio gol Banjolučana.

Hinović zaustavlja Stokića u 67. minuti, a u 69. minuti Subić pogađa vanjski dio mreže. Ostalo je 1:0 do kraja, pa je Borac stigao do druge pobjede nakon što je slavio na Piroti u prošlom kolu. Zeničanima je ovo drugi poraz uz dva remija.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.