Borac ostao lider, prvi trijumf Čelika

Rezime 6. kola BHT PL

Borac ostao lider, prvi trijumf Čelika

Šesta runda domaćeg prvenstva nije donijela neka velika iznenađenja, Sarajevo je slavilo „u gostima“ kod Olimpica, Željo je poražen u Mostaru, dok je Borac novim trijumfom zadržao lidersku poziciju. U ovom kolu dominirali su domaćini, a izuzev gostujuće pobjede prijemijerligaša sa Koševa, jedino je još Velež uspio osvojiti bod na gostovanju kod Mladosti.

Bordo tim je nakon uvodnog remija i poraza pobjedom od 2:0 na Otoci u malom gradskom derbiju pokazao da je izašao iz krize sa početka sezone, a sa tri trijumfa u nizu igrači Husrefa Musemića istakli su kandidaturu za najvisočiji plasman u ovoj sezoni, te potvrdili šampionske ambicije. Sarajevo je u ovome kolu 

Fudbaleri Željezničara, aktuelnog prvaka BiH, svojim su navijačima priredili novo neugodno iznenađenje. Nakon što su u 5. kolu remizirali sa Radnikom na Grbavici, ovaj put su se Plavi sa gostovanja u Mostaru vratili praznih ruku. Sva tri boda su nakon zaluženog trijumfa Zrinjskog od 2:1 ostala na Stadionu pod Bijelim Brijegom. 

Novalije u BH Telecom Premijer ligi,  Mladost Velika Omarska i Vitez, ni nakon šest kola nisu osjetili slast pobjede. Mladost je u Bijeljini, gdje igra svoje domaće utakmice, remizirala odigravši 1:1 sa Veležom, dok je ekipa Viteza doživjela minimalan poraz na gostovanju kod Slavije u Istočnom Sarajevu. Treću ovosezonsku pobjedu Slaviji donio je Aleksić nakon kornera u 84. minuti. Lukavičani ni nakon šest kola ne znaju za poraz, i nalaze se na visokom četvrtom mjestu sa jedanaest osvojenih bodova koliko ima trećeplasirani Zrinjski. 

Borac je Radniku iz Bijeljine nanio prvi poraz u ovom prvenstvu, a nova „trica“ na kontu Banjalučane je ostavila na liderskoj poziciji BH Telecom Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najubjedljivije pobjede u ovome kolu zabilježili su fubaleri Širokog Brijega. Izabranici Slavena Muse na Pecari su sa 5:1 deklasirali Travnika koji još uvijek ne zna za pobjedu u novoj sezoni. Bolje sreće od Vezira nisu bili ni fudbaleri Rudara iz Prijedora. Sav bijes koji se nakupio u igračima Čelika zbog nešto slabijih rezultata Zeničani su iskalili na gostima iz Prijedora savladavši ih sa ubjedljivih 4:1, uz dva gola Dedića.

Do prvog ovosezonskog trijumfa u ovome je kolu stigao i Leotar. Trebinjci su na svojim Policama sa minimalnih 1:0 savladali Zvijezdu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.