Borac pao za dvije minute: Čarobni golovi Krupe za pobjedu

Lokalni derbi pripao domaćinu

Borac pao za dvije minute: Čarobni golovi Krupe za pobjedu

M. Šljivak

Fudbaleri Krupe pobijedili su u lokalnom derbiju banjalučki Borac sa 2:0 u susretu 9. kola Premijer lige BiH.

Iako je početak utakmice dosta obećavao, prvo poluvrijeme meča u Krupu na Vrbasu je bilo veoma dosadno.

Borac je u dva navrata prijetio na otvaranju. Veliku šansu propustio je u 7. minuti Mladen Veselinović. Dobio je loptu na pet metara od gola, ali je šutirao preko.

Isti igrač je dvije minute kasnije imao dobar šut sa 16 metara, ponovo preko gola.

Potom je uslijedio period utakmice koji nije donio apsoltuno ništa. Igralo se između dva kaznena prostora i bez ijednog pokušaja prema golu.

Tek u 45. minuti Krupa je imala dobru šansu. Milutinović je uputio šut, a Avdukić je dobro odbranio.

Na odmor se otišlo bez golova, da bi već nakon nekoliko sekundi u nastavku Krupa mogla da povede. Lošu reakciju Puzigaće u posljednji čas spašava Avdukić i loptu izbacuje u korner.

Krupa je bila nešto ofanzivnija u uvodnim minutama nastavka. Međutim, realizacije nije bilo, kao i na drugoj strani u redovima Borca.

Ipak, u samo dvije minute Krupa postiže dva gola i prelama meč u svoju korist. Prvo je u 73. minuti prekrasan gol sa 20-ak metara postigao Miljan Ljubenović, da bi već u narednom napadu Elvir Koljić spektakularno pogodio sjajnim volejom za 2:0.

Nije Borac uspio da se vrati u meč. Imao je Karić veliku šansu u 87. minuti, ali je prečka spriječila gol. Krupa je potom lagano završila posao u ovom duelu te je upisala veliku pobjedu protiv lokalnog rivala.

Premijer liga, 9. kolo:

Krupa - Borac 2:0 (Ljubenović 73', Koljić 74')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Fejzić, Jašarević, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Savić, Aleksić, Milanović, Fajić.

BORAC: Avdukić, Galešić, Ojdanić, Puzigaća, Radulović, Raspudić, Karić, Danilović, Janičić, Veselinović, Guberac.




Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije