Borac "peticom" ispratio Slobodu u Mrkonjić Grad

Prijateljski meč

Borac "peticom" ispratio Slobodu u Mrkonjić Grad

D. Vejo

U pripremnom susretu dva prvoligaša koji je odigran danas u Banjaluci između domaćeg Borca i Slobode iz Mrkonjić Grada, više znanja pokazao je domaćin koji je slavio sa 5:1 (2:1).

Borac je na teren istrčao u sastavu Avdukić, Raspudić, Ojdanić, V. Danilović, Puzigaća, Radoja, Đorđević, Radulović, Dujaković, Delić i Kunić.

Za Slobodu su počeli Petrović, Kovačević, Sladojević, Kukavića, Lazendić, Stjepanović, Zarić, Mirković, Garačanin, Travar i Topić.

Od prvog sudijskog zvižduka, crveno-plavi su krenuli ofanzivno. Svega devet minuta trebalo je Kuniću da zatrese mrežu protivnika, a na asistenciju brzonogog Đorđevića. Nakon pogotka, banjalučki sastav nastavio je u napadačkom ritmu.

U 18. minuti, Kunić ponovo postiže gol, ali glavni arbitar na ovom meču signalizira ofsajd. Dvanaest minuta kasnije, Radoja se nalazi u odličnoj prilici ali štoper gostujućeg tima sa gol linije ispucava loptu. Međutim, Mrkonjićani su nakon toga podigli nivo igre pa tako Zarić probija po svojoj lijevoj strani te matira nemoćnog Avdukića za 1:1.

Dvojac Đorđević - Kunić nije imao mira, te tako ponavljaju scenario viđen kod prvog pogotka, čime Borac dolazi u prednost od 2:1 u 40. minuti susreta. Do kraja prvog poluvremena, rezultat se nije mijenjao.

Velikan iz Platonove u istom sastavu istrčao je i u drugoj dionici meča. Nezaustavljivom Kuniću trebalo je 11 minuta u nastavku da postigne hat-trick i povećava prednost svog tima (3:1).

Od tada, strateg Banjalučana krenuo je sa izmjenama. Redom su ulazili golman Trkulja, zatim igrači Zekanović, Erić, Vejnović, Guzina, Kondić, Perišić i Burazor.

Mladi krilni napadač Zekanović, nije se libio solo prodora, te je nad njim napravljen penal u 78. minuti utakmice. Odgovornost na sebe preuzeo je upravo popularni Zeko, koji sa bijele tačke matira golmana Slobode za vodstvo Borca od 4:1.

Konačnih 5:1 postavio je Guzina minut prije kraja meča.

Vrijedno pomena kada je u pitanju ovaj susret jeste i to da su vremenski uslovi bili dosta teški za igru. Snijeg koji je padao tokom cijele prošle noći prekrio je Borčevu ljepoticu, a u čišćenju iste pomogli kako sami igrači domaćeg tima, tako i kompletan stručni štab.

Borac će tokom ovih priprema odigrati još dva susreta, naredni protivnik biti će Zvijezda iz Gradačca, dok će generalka biti protiv Kozare.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi