Borac ponovo sanja evropske snove

Banjolučani zadovoljni jesenjim rezultatima

Borac ponovo sanja evropske snove

E. Škorić

Pobjeda protiv Veleža (2:1) i vraćanje tri boda od strane FIFA vratili su nogometašima Borca nadu da poslije dvije godine ponovo mogu do Evrope.

Polusezona puna turbulencija tako se završila na najbolji mogući način za ovaj klub.

"Ekipa je tokom cijele jeseni pokazivala da ima karakter, a na kraju su moji igrači to i definitvno potvrdili protiv Veleža. Gubili smo sa 1:0, a onda smo napravili preokret i to mogu samo zrele i psihološki stabilne ekipe. Borac to svakako jeste", hvali igru svog tima trener Vinko Marinović.

Uz najboljeg strijelca Jocu Stokića, te iskusne igrače sredine terena Žižovića i Grujića, golman Asmir Avdukić bio je među vodećim igračima banjolučkog sastava ove jeseni.

"Klub je na početku sezone bio u teškoj situiaciji zbog dugova, ali kako je vrijeme odmicalo tako je stanje bilo sve bolje. Atmosfera je iz meča u meč bila sve bolja i to se vidjelo na terenu, pa je pobjeda nad Veležom došla kao šlag na tortu. U nastavku sezone čeka nas lakši raspored, posebno na domaćem terenu i to je velika prilika da se vratimo u borbu za sam vrh tabele", kazao je dojučerašnji reprezentativac Asmir Avdukić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.