Borac poveo, Zvezda preokrenula
Detalj s današnje utakmice

Crvena zvezda - Borac 2:1

Borac poveo, Zvezda preokrenula

A. Beganović

Fudbaleri Crvene zvezde u prijateljskom susretu odigranom na Marakani rezultatom 2:1 savladali su jesenjeg prvaka naše zemlje, banjalučki Borac.

Na samom otvaranju susreta nije se dešavalo ništa vrijedno pomena, izuzmemo li pokušaje Cadua s jedne, te Maletića s drugfe strane.

Šef stručnog štaba banjalučkog Borca, Vlado Jagodić, odlučio se za nešto zatvoreniju varijantu, odnosno Banjalučani su gol Zvezde pokušavali ugroziti iz kontri i polukontri.

Iz jedne takve akcije u 25. minuti bosanskohercegovačka momčad došla je u vodstvo. Odbrambeni fudbaleri Borca presjekli su jedan napad domaćih fudbalera, lopta je došla do Međedovića, koji sjajno upošljava Maletića, kojem pak nije bilo teško savladati golmana beogradske momčadi.

Nakon ovog pogotka domaći su se još više otvorili, te su imali namjeru što prije poravnati, no doista su izgledali nemoćno. Najbolju priliku u prvom dijeliu za Zvezdu je imao je Kaluđerović u 43. minuti, no Avdukić je bio uspješniji.

U drugi dio izabranici Roberta Prosinečkog ušli su sa sam jednim ciljem, a to je što prije poravnati. U 48. minuti Kaluđerović sjajno prolazi po lijevoj strani, ubacuje loptu u peterac, no Borja kasni.

Sedam minuta kasnije Maletić iz slobodjaka šutira, ali golman Zvezde uz dosta poteškoća brani. U 60. minuti velika prilika za crveno - bele, ali Evandrov udarac glavom Avdukić sjajno brani.

U 68. minuti Zvezda je poravnala. Nakon jedne dobre akcije Borja izlazi sam pred Avdukića, povremeni reprezentativac naše zemlje dobro brani, ali lopta se odbija do Jevtića koji opet upošljava Borju, a ovaj sa nekih pet metara loptu šalje u mrežu.

Sedam minuta kasnije domaći su poveli. Opet je asistirao Jevtić, a Evandro je s nekih sedam metara prevario Avdukića.

Do kraja utakmice Stajić je dobro šutirao sa nekih 20 metara, ali njegov udarac zaustavila je greda, a dobru priliku za Zvezdu imao je mladi Mijailović, ali njegov šut otišao je malo pored desne stative.

Prijateljski susret:
Crvena zvezda - Borac 2:1 (Borja 68', Evandro 75' / Maletić 25')
Crvena zvezda: Stamenković (Bajković), Ninkov, Tošić, Ćosić (Mikić), Adi, Isah (Mijailović), Kadu (Lazović), Evandro (Bogdanović), Borha (Binić), Koroman (Jevtić), Kaluđerović (Perović).
Borac: Avdukić (Marčetić), Ćorić, Stupar (Dujaković), Stakić (Damjanović), Međedović (Grahovac),  Raspudić (Sakan), Mikić (Stajić), Žarić, Veljović (Nikolić), Maletić (Petrić), Krunić (Srećo).

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije