Borac sa jasnim ciljem dočekuje prvo polufinale
Detalj sa subotnje utakmice Širokog i Borca (Foto: NK Široki Brijeg)

"Najvažnije je ne primiti gol"

Borac sa jasnim ciljem dočekuje prvo polufinale

Poslije nedavnog poraza od Olimpica na domaćem terenu, fudbaleri Borca izgubili su korak sa ekipama koje se bore za plasman u Evropu. 

Banjalučanima je sada daleko realnija opcija da preko Kupa BiH izbore plasman na međunarodnu scenu. 

Na putu ka finalu očekuje ih dvomeč sa Širokom Brijegom, prvoplasiranim timom Premijer lige BiH.

"Bit će ovo finale prije finala. Pred nama je teških 180 minuta velike borbe za svaki pedalj terena u ovom polufinalu. Ne mislim da će odluka o finalisti pasti već poslije našeg prvog susreta u Banjoj Luci, ali bilo bi dobro kad bi pred revanš na Pecari obezbjedili bilo kakvu prednost. Najviše bih volio pobjedu bez primljenog gola", rekao je trener  banjalučkog premijerligaša Vlado Jagodić.

Borac je oduvijek bio klub specijaliziran za najmasovnija takmičenja, kako u bivšoj državi, tako i u nezavisnoj BiH. Igrao je Borac mnogo puta u polufinalu i finalu, ali su samo jednom osvojili pehar pobjednika Kupa BiH. Igrači se potajno nadaju da bi mogli ove sezone da po drugi put unesu ovaj trofej na Gradski stadion.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Očekujemo teške i tvrde mečeve. Pokazali smo protiv Širokog Brijega u subotu da možemo kvalitetno da im pariramo. Bili smo bliži pobjedi, a čini se da nam je poništen regularan gol. Ne treba sad da se vraćamo na ono što je bilo, već moramo da gledamo na ono što nas čeka u srijedu, a to je teška utakmica. Najvažnije je da ne primimo gol, ali šta god da se desi u ovom prvom susretu, budite sigurni da će odluka o finalisti pasti na Pecari", kazao je kapiten Borca Vladan Grujić.

Utakmica između Borca i Širokog Brijega igrat će se u srijedu od 19:30 sati u Banjoj Luci.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.