Borac sa jasnim ciljem dolazi u goste Sarajevu

Marinović i Stokić žele gol u prvom susretu

Borac sa jasnim ciljem dolazi u goste Sarajevu

M. Šljivak

Sa mnogo optimizma, ali i dosta problema Borac dočekuje Kup utakmicu protiv Sarajeva. Ovaj duel bit će uvod u derbi koji se igra za bodove u subotu.

Banjolučani zbog kartona neće moći da računaju na Žeravicu, ali ni na Elvira Koljića i Ajdina Redžića.

"Bit ćemo oslabljeni, ali to ne znači da su nam šanse u dobar rezultat manje. Sarajevo jeste favorit, ali mi želimo da u ovom prvom susretu osiguramo što bolji rezultat uoči uzvrata na našem terenu", kazao je trener Vinko Marinović.

Trener banjolučkog tima ne krije da će od svojih igrača tražiti pogotke.

"Mi moramo postići  gol koji će nam pred revanš povećati šanse da možemo do plasmana dalje", dodao je Marinović.

Do sad je najviše golova, ukupni šest,u ovoj sezoni za Borac postigao Joco Stokić. On bi i u srijedu trebalo da bude najveća opasnost po vrata Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Teška utakmica i ja sam ubjeđen da ne možemo izgubiti u oba susreta. Želimo doći do što boljih rezultata, a lično ne bih imao ništa protiv da se oba susreta završe bez pobjednika. U revanšu bi imali sudbinu plasmana u polufinale u svojim rukama, a jedan bod u prvenstvu bi itekako bio ogroman uspjeh", rekao je Stokić.

Meč Sarajeva i Borca igra se u srijedu na Koševu od 18 sati...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.