Borac, Slavija, Čelik, Sloboda i Zvijezda bez licenci za PL

Odlukom Prvostepene komisije

Borac, Slavija, Čelik, Sloboda i Zvijezda bez licenci za PL

A. Beganović

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova Premijer lige BiH, održanoj 05.05.2015.godine u Sarajevu donijete su odluke u pogledu izdavanja licenci za učešće u Premijer ligi BiH i u UEFA-e klupskim takmičenjima za sezonu 2015/2016, navodi se na službenoj stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u UEFA takmičenjima su: FK ''Sarajevo'' Sarajevo, NK ''Široki Brijeg'' Široki Brijeg, FK ''Željezničar'' Sarajevo, HŠK ''Zrinjski'' Mostar, FK ''Velež'' Mostar i FK ''Olimpic'' Sarajevo.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su: FK ''Sarajevo'' Sarajevo, NK ''Široki Brijeg''  Široki Brijeg, FK ''Željezničar'' Sarajevo, HŠK''Zrinjski'' Mostar, FK ''Velež''  Mostar, FK ''Olimpic'' Sarajevo, NK ''Travnik'' Travnik, FK ''Radnik'' Bijeljina, FK ''Mladost'' Velika Obarska, FK ''Drina'' Zvornik i NK ''Vitez'' Vitez.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su: FK''Borac'' Banja Luka, NK ''Čelik'' Zenica, FK ''Slavija'' Istočno Sarajevo, NK ''Zvijezda-Gradačac'' Gradačac, FK ''Sloboda'' Tuzla, NK ''Travnik'' Travnik, NK ''Vitez'' Vitez i  FK ''Mladost'' Velika Obarska. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH su: FK ''Borac'' Banja Luka, NK ''Čelik'' Zenica, FK ''Slavija'' Istočno Sarajevo, NK ''Zvijezda-Gradačac'' Gradačac i FK ''Sloboda'' Tuzla.

U skladu sa Pravilnikom o licenciranju klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.