Borac u Mostaru devet godina nije postigao pogodak

Muharemović i Merzić žele pobjedu

Borac u Mostaru devet godina nije postigao pogodak

Danas će se na stadionu u Vrapčićima u okviru 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sastati Velež i Borac, stari rivali još iz vremena bivše Jugoslavije.

Obje ekipe su u prvom kolu ubilježile povoljne rezultate, što se posebno odnosi na ekipu iz Banja Luke. Podmlađeni Borac je pokazao kvalitet i stigao do pobjede od 1:0 protiv Željezničara, čime je pokazao da će uprkos brojnim turbulencijama biti ozbiljan i u novoj sezoni.

Velež je izvukao remi na gostovanju kod Slavije, što je rezultat koji je mogao zadovoljiti sve u taboru Rođenih, koji su svjesni da bi pozitivni ishodi takvih utakmica na kraju mogli puno odlučivati kada je konačan poredak u pitanju.

Velež će u ovoj utakmici biti jači za dva nova fudbalera, što je na press konferenciji uoči utakmice jučer potvrdio i šef stručnog štaba Dželaludin Muharemović.

"U odnosu na meč u Lukavici će biti određenih promjena u ekipi. Već od sutra možemo računati na Merzića kao i na centarfora Čadikovskog. Ovi igrači će vjerovatno dobiti priliku u sutrašnjoj utakmici“.

Trener Veleža je istakao da će utakmica protiv Borca biti svojevrstan duel iskustva i mladosti, u kojem je njegovoj ekipi cilj isključivo pobjeda.

"Borac nije ekipa koja je opasna samo na krilnim pozicijama što je bio slučaj prethodnih sezona. Oni su jedna kompaktna, poletna, veoma disciplinovana mlada ekipa koja će u toku prvenstva vjerovatno dosta oscilirati u igri čega je svjestan i njihov trener Jagodić. S druge strane, Velež ima dosta iskusniji tim i igrače koji imaju više premijerligaških mečeva pa će ova utakmica biti pravi okršaj iskustva i mladosti".

"Upravo zbog toga od početka ćemo pokušati nametnuti svoju igru gostima kako bismo što ranije poveli i time iskontrolisali dalji tok utakmice. Za sve to biće potrebna trka, kompaktnost i dinamičnost cijele ekipe ali i psihološka priprema gdje sa igračima treba raditi na sticanju samopouzdanja. Osvajanjem tri boda bi potvrdili povoljan rezultat iz Istočnog Sarajeva. Imamo mnogo prostora za napredak i očekujem da pravi ritam uhvatimo već u trećem ili četvrtom kolu".

Na jučerašnjoj press konferenciji se prisutnim obratio i Samir Merzić, povratnik u ekipu Veleža.

"Znamo da Borac ima mladu ekipu, željnu dokazivanja, ali to nas ne zanima previše. Igraćemo svoju igru i pokušati doći do prve pobjede u prvenstvu. Vjerujemo da ćemo uz pomoć naših navijača i maksimalnim zalaganjem i htijenjem svih nas doći do željenog cilja, a naš cilj je pobjeda“.

Za kraj, interesantno je spomenuti da Borac tradicionalno ima velikih problema na ovom gostovanju. Najbolji dokaz tome je podatak da su Banjalučani posljednji pogodak na stadionu u Vrapčićima postigli još 2006. godine! Velež je u okviru Premijer lige devet puta ugostio Borac, a sedam puta je izlazio kao pobjednik. Preostale dvije utakmice završene su neriješenim rezultatom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč između Veleža i Borca igra se danas s početkom u 17 sati, uz direktan TV prenos na državnoj televiziji.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.