Borac ubjedljiv protiv austrijskog niželigaša
FOTO: fkborac.net

Nova pobjeda Velikana iz Platonove

Borac ubjedljiv protiv austrijskog niželigaša

A. Beganović

Fudbaleri Borca iz Banja Luke stigli su do treće pobjede u isto toliko odigranih pripremnih susreta.

Nakon što su rezultatom 5:0 savladali BSK, te sa 3:0 nadigrali Medulin, izabranici Aleksandra Janjića su danas bili ubjedljivi i u duelu sa Eberauom.

Lider četvrta austrijske lige nije bio dostojan protivnik Borcu koji je slavio sa 4:0. Ekipa iz Banja Luke do vodstva je stigla u 15. minuti kada je mrežu austrijskog kluba zatresao novajlija Vladimir Đilas.

Četiri minuta prije kraja prvog poluvremena u listu strijelaca se upisao još jedan novajlija u dresu Borca, Ognjen Škorić.

U 12. minuti nastavka Ajdin Redžić pogađa za 3:0, da bi za konačnih 4:0 pogodak postigao Armando Mance, još jedan igrač koji je tokom januarskog prelaznog roka pojačao Velikana iz Platonove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Borac su igrali: Vukliš, Trninić, Popović, Prljević, Komljenović (Petrović), Redžić, Dujković, Predragović (Mance), Škorić, Đilas (Zekanović), Savić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi