Borcu bod u Trebinju, Kozari u Višegradu

Prva liga RS, drugo kolo

Borcu bod u Trebinju, Kozari u Višegradu

E. Škorić

U subotu je odigrano pet susreta drugog kola u Prvoj ligi Republike Srpske.

Na pet mečeva postignuto je 11 pogodaka, a u Dvorovima i Derventi rezultat je glasio 3:1. Na tri meča slavili su domaći, dok su po bod sa gostovanja donijeli Kozara i Borac iz Šamca.

Borac je u Trebinju odigrao 1:1 protiv Leotara. Milorad Cimirot je  20. minuti postigao gol s penalal za 1:0 vodstvo Leotara, ali je Mirza Hasanović golom u 49. minuti Borcu osigurao bod.

Mreže su mirovale u okršaju Drine i Kozare u Višegradu, dok je Vlasenica s 1:0 savladala Sutjesku iz Foče. Aleksandar Pejanović je u 32. minuti postigao jedini gol za domaće.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zvijezda 09 je sa 3:1 slavila protiv Slobode Novi Grad, dok je istim rezultatom Tekstilac u Derventi bio bolji od Krupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.