Bordo armija slavi prvi trofej nakon tačno sedam godina

Sarajevo peti put osvojilo Kup BiH

Bordo armija slavi prvi trofej nakon tačno sedam godina

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva osvojili su peti naslov Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je prvi put nakon 23. maja 2007. godine osvojio trofej (tačno nakon sedam godina), peti naslov Kupa naše zemlje nakon što su prethodno trofeje u ovom natjecanju osvajali u sezonama 1996/97, 1997/98, 2001/02, 2004/05.

U posljednjem susretu sezone Sarajevo je na Koševu ugostilo Čelik i sačuvalo 2:0 prednost iz prve utakmice finala Kupa koja je odigrana u Zenici. Revanš je trebao da se igra prošle subote, ali je zbog katastrofe koju je doživjela naša država usljed poplava, odigran tek danas. 

Sarajevo je mirno sačuvalo stečenu prednost iz prve utakmice. Bordo tim je i danas bio bolji od Zeničana, ali mreže su ovaj put mirovale. Na početku Puzigaća prijeti, ali Hinović lako hvata loptu. 

U petoj minuti velika šansa za Sarajevo. Velkoski je bio sam pred golom Čelika, no predugo je čekao, pokušao je na kraju asistirati, ali gostujuća odbrana je izbacila loptu. Bilbija je u 18. minuti sjajno pucao, Hinović brani. Uzvraća Čelik u 19. minuti, no Bandović je odbranio.

U 30. minuti Barić upošljava Purića, a ovaj ne uspijeva zatresti mrežu svog bivšeg kluba iz teške pozicije. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata. U nastavku su domaći sve riješili sa dva gola, a na kraju su viđena čak četiri gola. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sarajevo je kontrolisalo utakmicu, bordo momci su držali loptu u svom posjedu, a u posljednjih pola sata se tresla mreža Zeničana, ali i domaća. U 67. minuti Cimirot je prošao po strani, uposlio Velkoskog, ovaj iz drugog pokušaja matira Hinovića.

Tri minute kasnije, Purić je ubacio s desne strane, Puzigaća natrčao i povisio na 2:0. U 82. minuti gosti iz Zenice postižu utješni gol. Mešanović je iskoristio pogrešku Dupovca i matirao Bandovića. Odmah u sljedećem napadu Sarajevo postiže treći gol. Todorović je iskoristio grešku Čovića, dodao do Bilbije, a ovaj postavio konačnih 3:1

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.