Bordo dame protutnjale Petrovom i izborile prolaz dalje

Visoka pobjeda SFK 2000 Sarajevo

Bordo dame protutnjale Petrovom i izborile prolaz dalje

S. Mlaćo

Danas su u našoj zemlji odigrana i tri susreta čevrtfinala Kupa naše zemlje za žene. SFK 2000 Sarajevo gostovao je kod ŽFK Sloga Kakmuž Petrovo te slavio sa nevjerovatnih 17:0.

Pred 50-tak gledalaca na stadionu Lužanjak izabranice Samire Hurem pokazale su još jednom da su bar u našoj zemlji za sve ostale ekipe protivnik sa neke "druge planete".

SFK 2000 je poveo već u četvrtoj minuti preko Selme Kapetanović, da bi četiri minute kasnije za 2:0 pogodila Dajana Spasojević. Do odmora Spasojevićka je dodala još dva pogotka, a po jedan  Jasna Đoković i Aida Hadžić.

U drugom poluvremenu također se igralo samo na gol domaćih, a još četiri pogotka dodala je Aida Hadžić, dva Selma Kapetanović, jedan Dajana Spasojević, Jasna Đoković, Alma Jašarević, Merjema Medić i Zerina Piskić.

ŽFK Sloga Kakmuž-Petrovo - SFK 2000 Sarajevo 0:17 (0:6)

ŽFK Sloga Kakmuž: Todorić, Skopljak, Cvijanović, Petrušić, Nurkanović, Behaderović, Pejić, Ristić, Todorović, Ibrahimović.

SFK 2000 Sarajevo: Hodžić, Jašarević, Grebenar (60. Donata Kelemendi), Piskić, Đoković, Spahić, Kapetanović, Kršo, Spasojević (60. Medić), Hadžić, Dijaković (50. Šejla Selimović).  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi