Bordo momčad poslala upozorenje Čeliku

Petarda u mreži Bosne iz Visokog

Bordo momčad poslala upozorenje Čeliku

A. Beganović

Sedam dana pred početak proljetnog dijela premijerligaške sezone fudbaleri Sarajeva su u Visokom odigrali posljednji prijateljski susret protiv domaće Bosne. Bordo momčad je pružila sjajnu partiju, što govori i konačan rezultat (5:2).

Šef stručnog štaba bordo momčadi, Mirza Varešanović, na teren je poslao sljedećih jedanaest igrača: Hamzić, Arsenijević, Belošević, Torlak, Gutić, Trebinjac, K. Handžić, Ihtijarević, Hamzagić, Šćepanović, Avdić.

Izabranici Mirze Varešanovića sjajno su otvorili susret. Već u 4. minuti velika prilika za bordo momčad. Arsenijević je dobro centrirao sa desne strane, kapiten Handžić je pokušao, no golman Bosne je uspješniji.

Pet minuta kasnije i domaći su u prilici, no dobro postavljeni Hamzić lako brani udarac sa 20 metara, a u 14. minuti 1:0 za Sarajevo.

Mladi Trebinjac dobro centrira sa lijeve strane, Arsenijević se najbolje snalazi u šesnaestercu domaćih, šutira, no njegov udarac brani golman Bosne, ali odbijenu loptu Gutić glavom šalje u mrežu.

Igrala se 30. minuta kada je Sarajevo udvostručilo svoju prednost. Naime, nakon jedne lijepe akcije Hamzagić proigrava Ščepanovića, koji izlazi sam pred golmana Bosne i rutinski loptu šalje u mrežu.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 2:0 za Sarajevo, a Varešanović je na teren u drugom poluvremenu poslao sasvim izmijenjen sastav. Na teren su istrčali sljedeći igrači: Jović, Čomor, Dupovac, Šehović, Trebinjac, Nuhić, Bećirević, Suljić, Kojašević, Amel Handžić, Obuća.

Na samom početku drugog dijela, tačnije u 52. minuti domaći su uspjeli smanjiti, no samo tri minuta kasnije Obuća je presjekao jednu loptu, te matirao golmana Bosne.

Sedam minuta kasnije na semaforu je stajalo 4:1 za Sarajevo. Amel Handžić je proigrao Suljića, koji je izašao sam pred golmana i rutinski ga savladao.

U 72. minuti bordo močad postiže i peti pogodak. Obuća je lijepo pronašao već spomenutog Trebinjca, koji je svoju dobru igru krunisao pogotkom.

Četiri minute prije kraja susreta Obuća je imao dobru priliku, no istu nije iskoristio, a u sudijskoj nadoknadi vremena domaći su uspjeli postići počasni pogodak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.