Bordo momčad u derbiju pretrčala više od 100 kilometara

U prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine

Bordo momčad u derbiju pretrčala više od 100 kilometara

FK Željezničar i FK Sarajevo odigrali su prošle srijede prvi susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Meč na Grbavici završen je rezultatom 1:1. 

Osim što su ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu na derbiju konačno vidjeli golove, akteri utakmice na Grbavici oduševili su sve prisutne odličnom igrom, borbenošću i brojem prilika koje su se redale ispred Bandovićevog i Lončarićevog gola. 

Zanimljiv statistički podatak dobili smo od FK Sarajevo u kojem se navodi kako je savremenim programom koji se koristi za obradu podataka na utakmicama Lige prvaka utvrđena kilometraža koju su pretrčali igrači oba kluba. 

Prema podacima koje smo dobili iz bordo tabora tim sa Koševa je na susretu sa Željezničarom pretrčao 101,1 kilometar, dok su fudbaleri Željezničara pretrčali 89,2 kilometra. Podataka o pojedinačnom broju pretrčanih kilometara nažalost nema. 

Na kraju dodajmo da je prosjek pretrčanih kilometara jedne momčadi u Ligi prvaka 114 kilometara, a rekord drži Rubin, čiji su igrači na jednom susretu pretrčali 132 kilometra.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.