Bordo momci pregazili Radnik na Koševu

Odigran susret 12. kola BHT Premijer lige BiH

Bordo momci pregazili Radnik na Koševu

Fudbalski klub Sarajevo dočekao je danas na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 12. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu Radnik iz Bijeljine. Bordo tim slavio je rezultatom 5:0.

Sarajevo je prvi put ozbiljnije zaprijetilo u osmoj minuti susreta. Radovac je izveo skraćeni korne, Dupovac šutirao glavom, Bodiroga je loše intervenisao, ali mreža gostiju iz Bijeljine ipak se nije zatresla. 

Bordo tim je do vodstva došao u 14. minuti susreta. Krste Velkoski je sa desne strane nesebično uposlio Ševku Okića na drugoj stativi, a krilni napadač Sarajeva nastavlja svoju seriju i dovodi domaće u vodstvo. 

Samir Radovac je šutirao u 18. minuti susreta udarcem sa 30-ak metara, ali lopta odlazi preko prečke gola Bodiroge. Tri minute kasnije Sarajevo dolazi do drugog gola na susretu. Radovac je izašao pred Bodirogu, golman gostiju odbranio udarac, lopta se odbila do Velkoskog koji pogađa mrežu Radnika. 

Nastavilo je Sarajevo u istom ritmu i u nastavku prvog poluvremena. Nemanja Bilbija je uposlio Velkoskog koji rutinskim udarcem matira nemoćnog golmana gostujuće ekipe. 

Mogao je Velkoski kompletirati hat-trick za samo pet minuta igre. Miloš Stojčev je vratio loptu makedonskom napadaču koji šutira sa ivice kaznenog prostora, ali njegov udarac zaustavila je prečka gola gostiju. 

Do četvrtog gola Sarajevo dolazi u 31. minuti susreta. Bojan Puzigaća je izveo slobodan udarac, Bodiroga odbranio, a na odbijenu loptu nalijeće Nemanja Bilbija i trese praznu mrežu ekipe iz Bijeljine.

Do odlaska  na odmor nije bilo većih prilika. Sarajevo je zaprijetilo preko Okića koji je šutira sa 25 metara, ali nesigurni Bodiroga uspio je zaustaviti njegov udarac. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 4:0 za ekipu sa Koševa. 

Drugo poluvrijeme počelo je dvostrukom izmjenom u redovima Sarajeva. Iz igre su izašli Samir Radovac i Miloš Stojčev, a u igru ušli Miroljub Kostić i Haris Duljević. Izabranici Mehe Kodre do petog gola došli su u 48. minuti susreta. Nemanja Bilbija je uposlio Ševku Okića koji rutinski matira nemoćnog Bodirogu. 

Gosti su prvi put zaprijetili u 52. minuti susreta. Šutirao je Jovan Vučinić, ali je siguran na golu Sarajeva Dejan Bandović. Bordo tim je zaprijetio u 67. minuti susreta preko Velkoskog, ali napadač Sarajeva šutira pravo u dobro postavljenog Bodirogu. 

Ševko Okić je šutirao u 73. minuti susreta nakon ubačaja Marija Barića, ali njegov udarac odlazi preko prečke gola domaćina. Duljević je zaprijetio u 83. minuti susreta, ali je njegov udarac uz pomoć stative zaustavio Bodiroga. Ostalo je do kraja susreta 5:0 za Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BHT Premijer liga, 12. kolo:

Sarajevo - Radnik 5:0 (Velkoski, 21, 24, Okić 14, 48,  Bilbija 31)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.