Bordo nade nadigrale plave u susretu za treće mjesto

Pehar za treće mjesto na Koševo

Bordo nade nadigrale plave u susretu za treće mjesto

S. Mlaćo

U susretu za treće mjesto na 24. Memorijalnom malonogometnom turniru "Asim Ferhatović-Hase" snage su odmjerili FK Sarajevo i FK Željezničar, a nade sa Koševa slavile su sa 2:1 (1:0).

Željo je bolje otvorio meč, te na samom početku Haris Hajdarević pogađa prečku protivničkog gola. Nešto kasnije dva pokušaja kapitena Sarajeva Selmira Pidre, ali mreža se nije zatresla. 

Sarajevo je povelo preko Ahmeda Buljubašića koji se sjajno snašao nakon jedne gužve, te zatresao mrežu Vernesa Karavdića za veliko slavlje popularnih "Hordi Zla". Bio je i konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme sjajnom prilikom otvaraju Plavi, ali Armin Bijedić šutira iskosa tik pored stative Sarajeva. Nakon toga stativa i za bordo nade, a Alen Suljević nije imao sreće. Četiri minute prije kraja bilo je 2:0. Lijepa kontra Sarajeva koju u gol posprema Halid Šabanović. Nedugo zatim Amir Velić pogađa za 2:1, te vraća nadu svom timu.

Do kraja susreta velika nervoza i oba tima su završila meč sa igračem manje.

Susret za treće mjesto: FK Sarajevo - FK Željezničar 2:1 (1:0) (Buljubašić, Šabanović; Velić)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti