Boris Gavran više nije trener Sloge iz Ljubuškog

Otkaz nakon prvog poraza

Boris Gavran više nije trener Sloge iz Ljubuškog

D. Kurbegović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 15 kola Druge lige-Jug, a veliko iznenađenje napravila je ekipa Gruda, koja je na domaćem terenu savladala sa 1:0 vodeću Slogu iz Ljubuškog.

Zanimljivo da je ovo Slogi bio prvi poraz u prvenstvu, ali očito da rukovodstvo kluba nije moglo da se pomiri sa prvim porazom, pa su svi igrači kažnjeni financijski, dok je na veliko iznenađenje Šef stručnog štaba Boris Gavran dobio otkaz.

Kako je sjeo na klupu Sloge, ovaj 50-godišnji trener iz Zenice poražen je samo jedanput, ali to očito nije dovoljno rukovodstvu kluba iz Ljubuškog, koji u prvenstvu ima velikih šest bodova razlike u odnosu na drugoplasiranu ekipu Posušja.

Borisu Gavran je tako ponovo bez posla ni kriv ni dužan, a Sloga je bila šesti klub u karijeri koji je vodio s klupe, podsjetimo ranije je sjedio na klupi Čelika u dva navrata, kao i Rudara iz Prijedora, dok je još trenirao Gradinu, Gošk i Posušje.

Rukovodstvo kluba iz Ljubuškog vrlo brzo je pronašlo zamjenu za Gavrana u vidu Zdenka Adamovića, koji je dugo radio u splitskom Hajduku, a iza sebe ima bogatu igračku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.