Borovac: Derbiji sa GOŠK-om su su uvijek posebni

Trener Čapljine pred susret s GOŠK-om

Borovac: Derbiji sa GOŠK-om su su uvijek posebni

M. Maksimović

Remijem sa Zvijezdom bez pogodaka, Čapljina je najavila veliki derbi protiv GOŠK-a iz Gabele na stadionu Padavala. I za jedne i druge međusobni susreti oduvijek su posebni, a adrenalin je priznaje trener Čapljine Damir Borovac, uvijek veći kada je na drugoj strani GOŠK.

“Teško je predvidjeti ishod derbija jer je taj meč uvijek neizvjestan i nepredvidiv. Mečevi GOŠK-a i Čapljine ipak su posebni”, priznao je, uz nadu da će utakmica proteći u fer igri, te da će na kraju pripasti njegovom timu.

I sam je u nekoliko navrata sa klupe predvodio GOŠK.

“Bio sam trener GOŠK-a u dva navarata. Odlično poznajem ljude u klubu, ali današnju ekipu dosta manje jer je tu mnogo novih igrača. Sigurno je da imaju kvalitet i visoke ambicije i sigurno je i da će biti teško doći do cilja”, dodao je.

U prošlom kolu Čapljina nije uspjela poraziti Zvijezdu koja se tako makar u maloj mjeri revanširala za poraz iz prošle sezone koji ih je zaustavio u pohodu ka Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Zvijezda je kvalitetna ekipa koja je znala šta želi i koja je na kraju uspjela ostvariti svoj cilj. Nama je preostalo da žalimo zbog propuštenih prilika. Da bi se pobijedila utakmica potrebno je postizati golove. S realizacijom imamo problem jer nam trenutno nedostaje klasični gol igrač. Nije isključeno ukoliko se pojavi neko zanimljiv da ga angažujemo iako je sezona već u punom jeku”, dodao je Borovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi