Bosanac kojem je agent Mino Raiola ide u Englesku?

Trenutno je bez kluba

Bosanac kojem je agent Mino Raiola ide u Englesku?

Na listi fudbalera o kojima brigu vodi poznati fudbalski agent Mino Raiola je i Boban Lazić.

Fudbaler čiji su roditelji rodom iz Laktaša nije široko poznat domaćoj sportskoj javnosti. Kroz dosadašnju karijeru je bio pod ugovorima sa klubovima poput Ajaxa i Olympiakosa, ali ni u jednom se nije uspio izboriti za komadić slave, pa je danas nakon avanture u holandskom drugoligašu Ossu - bez kluba.

Ipak, zahvaljujući strašnim Raiolinim vezama u svijetu fudbala to bi se moglo promijeniti veoma brzo. Otočki mediji javljaju da bi 23-godišnji Lazić mogao zaigrati u Engleskoj, budući da se nalazi 'pod lupom' Sheffield Wednesdaya koji sezonu u Championshipu nije najbolje otvorio. Sheffield Wednesday je imao mirno ljeto kada su u pitanju transferi, no prilično loši rezultati primorali su vlasnike kluba da se okrenu igračima koji su trenutno bez angažmana, a Lazić se nameće kao jedna od opcija. 

Lazić se i ranije dovodio u vezu sa odlaskom u Englesku, tačnije povezivao se sa Leedsom i Hull Cityjem, ali do dogovora sa jednim od klubova nije došlo. 

Podsjetimo da je Lazić 2015. godine prihvatio da žrtvuje holandsko državljanstvo kako bi zaigrao u dresu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pod palicom Darka Nestorovića je odigrao jedan meč. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi