Bosančić: Idemo u Janju da se nadigravamo

Fudbaler Željezničar Sport Teama

Bosančić: Idemo u Janju da se nadigravamo

D. Rakanović

Fudbaleri Željezničar Sport Teama danas gustuju u Janji ekipi Podrinja u utakmici osmog kola Prve lige Republike Srpske. 

Banjalučki tim igra veoma dobro u posljednje vrijeme, u prošle tri utakmice osvojili su sedam bodova, a Dejan Bosančić, strijelac odlučujućeg pogotka u prošlom kolu protiv Sutjeske, nada se da će i u ovom kolu ekipa ostati neporažena. 

"Idemo u Janju da se nadigravamo i da ostvarimo što bolji rezultat, a svi smo uvjereni da se možemo vratiti neporaženi, pa čak osvojiti i cijeli plijen. S obzirom na to da je Podrinje domaćin njima dajemo ulogu favorita, ali znamo na koji način trebamo da igramo kako bismo došli do remija ili pobjede. Iako su oni ispod nas na tabeli, znamo da su kvalitetan tim koji je kao i mi nešto lošije startovao u prvenstvu. Znamo da su oni pod pritiskom jer su u prošlom kolu poraženi, dok mi na ovo gostovanje, nakon tri meča bez poraza, idemo potpuno rasterećeni", rekao je Bosančić. 

Trener i igrač Željezničara Branislav Krunić istakao je da obje ekipe gaje sličan stil igre. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Mi smo ušli u seriju dobrih rezultata, napredujemo iz utakmice u utakmicu kada je igra u pitanju, a u posljednje vrijeme došli su i rezultati.  Očekuje nas još jedno gostovanje što za nas nije posebno opterećenje  s obzirom na to da nemamo domaći teren. Podrinje je ekipa koja se promijenila u odnosu na prošlu godinu, ali su zadržali nekoliko iskusnih igrača i gaje sličan stil igre kao i mi. Žele da imaju posjed lopte, da dominiraju na terenu i sasvim sigurno će ovo biti jedna zanimljiva utakmica, a ko nametne svoj ritam igre biće bliži pobjedi", rekao je Krunić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi