Bosancu ugovor u Milanu i posudba u Slaviju iz Praga
Foto: EPA

Stefan Simić potpisuje novi ugovor s Rossonerima

Bosancu ugovor u Milanu i posudba u Slaviju iz Praga

M. Šljivak

Italijanski velikan Milan među registrovanim fudbalerima za narednu sezonu imaće i jednog igrača koji dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Rossoneri su ponudili novi ugovor 22-godišnjem štoperu bh. porijekla Stefanu Simiću, koji bi danas trebao potpisati produženje saradnje.

Ovaj fudbaler koji je nastupao za sve omladinske kategorije Češke Republike, član je Milana od 2013. godine, a profesionalnim ugovorom je vezan od 2014.

Rossoneri su odlučili da produže ugovor sa Simićem. Tokom dana će on dobiti novi ugovor, a zatim će biti poslat na posudbu u Slaviju iz Praga, tim u kojem je počeo karijeru.

Simić je i protekle dvije sezone proveo na posudbama. Igrao je za Varese i Mouscron, a radi se o veoma kvalitetnom štoperu koji se povezivao i s reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji selektor mladog bh. tima Darko Nestorović je zvao Simića u mladu selekciju, ali je on poziv odbio zbog nastupa za Češku na Evropskom prvenstvu.

Ipak, vrata bh. timu nije zatvorio, a sigurno da bi igrač ovakvog kvaliteta dobro došao našem timu.

Simićevi roditelji porijeklom su iz Prijedora, a ovaj fudbaler je rođen u glavnom gradu Češke, Pragu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti