Bošković: Znamo sve o Slaviji, želimo ostati neporaženi

Mladost gostuje u Istočnom Sarajevu

Bošković: Znamo sve o Slaviji, želimo ostati neporaženi

D. Kurbegović

Nakon serije pozitivnih rezultata i slavlja u posljednje dvije prvenstvene utakmice, fudbalere Mladosti iz Doboja kod Kaknja u nedjelju očekuje izuzetno teška utakmica u okviru 17. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

U taboru novog premijerligaša su svjesni da ih u Istočnom Sarajevu protiv domaće Slavije očekuje teška utakmica koja će biti fizički jako zahtjevna, ali najavljuju da će se boriti za pozitivan rezultat koji će ih održati u gornjem dijelu tabele. 

Beskompromisni borac sredine terena, Darko Bošković vjeruje kako će on i njegovi saigrači dati svoj maksimum u želji da ostvare pozitivan rezultat.

"Sigurno je da željno očekujemo ovu utakmicu. Očigledno je kako je naša forma u uzlaznoj putanji jer smo u posljednje vrijeme pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svima, tako da i u ovu utakmicu ulazimo sa ambicijama da ostanemo neporaženi. Sigurno je kako znamo sve vrline i mane ekipe Slavije, tako da ćemo zajedno sa šefom Rahimićem pokušati naći najbolji recept za njihovu igru i kući donijeti bod(ove). Ove dvije posljednje utakmice mogu nam donijeti dobru zalihu bodova pred drugi dio sezone, a stanje na tabeli je veoma zgusnuto i ekipe su veoma blizu bodovno što nikome ne može dati pravo za opuštanje", rekao je Bošković.

Ono što ohrabruje čelnike ekipe iz Doboja je povratak Aladina Isakovića koji je odradio kaznu u utakmici protiv prijedorskog Rudara i povratak Sinana Ramovića koji je duel sa Prijedorčanima propustio zbog povrede zadnje lože.

Lijevi bek Mladosti, Senad Karahmet također će biti spreman za duel sa Slavijom nakon oporavka od povrede stopala koju je zadobio u susretu sa Rudarom zbog koje je igru napustio u 20. minuti.  Iz tabora Mladosti najavljuju kako su i svi ostali igrači spremni za duel sa Slavijom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Slavije i Mladosti igra se na terenu SRC ''Slavija'' u nedjelju 29. novembra sa početkom u 13 sati. Meč će suditi Dragan Petrović iz Banja Luke sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Harisom Bakovićem iz Sarajeva. Četvrti sudija je Šehović Admir iz Sarajeva. Za delegata ovog meča imenovan je Samir Ćupina iz Sarajeva, dok će posmatrač suđenja biti Džemal Čalija, također iz Sarajeva.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije