Bosna Mionica, Prokosovići i Priluk sigurni domaćini

Druga liga FBiH - grupa Sjever

Bosna Mionica, Prokosovići i Priluk sigurni domaćini

E. Škorić

U nedjelju su odigrana preostala tri meča šestog kola Druge lige FBiH, grupa Sjever.

Bosna je u Mionici kod Gradačca bila sigurna protiv Rudara iz Bukinja (3:1). Golom Semira Milkića povela je Bosna u 44. minuti, ali je Mladen Lujić u 70. izjednačio na 1:1.

U samoj završnici mreža gostiju se tresla u još dva navrata. Milkić drugim golom donosi Bosni novu prednost (2:1) u 86. minuti, da bi sve dileme oko pobjednika riješio Adel Jukan golom u 93. minuti.

Bosna je sada drugoplasirana sa 12 bodova, dok vodeća Mladost iz Malešića ima 16 bodova. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Prokosovići su s 2:1 savladali Slogu Simin Han. Elvis Aljukić je u 14. pogodio za 1:0. Dvije minute prije odlaska na odmor Nedžad Majdančić poravnava rezultat. Semir Avdić, defanzivac domaćih, u samom finišu pogađa za veliko slavlje domaćih.

Istim rezultatom (2:1) Priluk je savladao Dizdarušu. Dino Mujkić je junak domaćih s dva gola. Prvi je postigao u 22., drugi u 39. minuti. Za Dizdarušu strijelac je bio Eldin Preljević u 79. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti