Bosna Sema startala pobjedom

Počela Kantonalna liga Sarajevo

Bosna Sema startala pobjedom

E. Škorić

Danas je u okviru prvog kola grupe B Kantonalne lige Sarajevo FK Bosna Sema je na domaćem terenu savladala FK Jug rezultatom 2:0. Utakmica se igrala na stadionu Otoka gdje se nalazilo otprilike 300 gledalaca.

Prvi dio utakmice je prošao u odmjeravanju snaga, ali možemo reći da je domaća ekipa u tom periodu vodila glavnu riječ na terenu.

Nakon pola sata igre, u 31. minuti publika na stadionu je konačno vidjela prvu pravu priliku na utakmici koja je završila pogotkom za FK Bosna Semu. Mujanović je ubacio sa desne strane, a strijelac je bio kapiten Elmedin Branković koji je tako ušao u historiju ovog novoosnovanog kluba kao njegov prvi strijelac u zvaničnim utakmicama.

Tada se i igra rasplamsala i domaćini su krenuli još ofanzivnije. Najprije Ferhatović pogađa prečku, da bi kasnije isti igrač izborio penal za domaćine. Odgovornost je preuzeo Branković, ali ovog puta nije uspio pronaći put do mreže.

U drugom poluvremenu gosti su pokazali da se ne žele zadovoljiti porazom, ali osim nekolika prekida i ubačaja iz kornera nisu uspjeli napraviti nešto ozbiljnije. Veliki problem im je stvorio i crveni karton kojeg je dobio Osmanagić nakon jednog grubog starta nad protivničkim igračem.

Nakon toga FK Bosna Sema je u potpunosti zavladala terenom, stvorila nekoliko prilika pred gostujućim golom, a drugi gol su dočekali tek u 81. minuti kada je odličnu loptu Bečića u gol pretvorio Ferhatović što je na kraju bio konačan rezultat.

Tako je FK Bosna Sema u svojoj prvoj zvaničnoj utakmici od osnivanja upisala pobjedu. Ovaj klub je krenuo sa radom u maju ove godine, a ovog augusta su nakon kampa za igrače odabrali one za koje misle da će im pomoći u ostvarenju prvog cilja što je plasman u Drugu Federalnu ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.