Bošnjaković: Prvenstvo je za nas prioritet

Trener Slavena za SportSport.ba

Bošnjaković: Prvenstvo je za nas prioritet

S. Mlaćo

Slaven iz Živinica u šesnaestini finala Kupa naše zemlje odmjeriti će snage sa Čelikom.

 Zeničanima ne ide u prvenstvu, situacija u klubu je veoma teška, ali u Slavenu priznaju da su njihove ambicije vezane za Prvu ligu Federacije BiH.

Slaven je prije dva kola preuzeo Milenko Bošnjaković i ovaj potez čelnika kluba pokazao se kao pravo rješenje. Bošnjaković je ostvario dvije pobjede i svi u klubu mogu biti zadovoljni. O susretu Kupa sa Čelikom Bošnjaković kaže.

"Nama je prioritet prvenstvo. Kup nije u prvom planu, ali ako se otvori šansa za prolaz zašto da ne. Ako ne, nećemo tugovati", istakao je Bošnjaković.

Tim iz Živinica se nakon šest odigranih kola nalazi na desetom mjestu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Nama slijede četiri veoma teške prvenstvene utakmice. Ekipa je bila dosta umorna, radio sam na relaksaciji, malo na opuštanju, taktičkim postavkama, momci su dobro odreagovali i to je to. Kičma prvenstva za nas su ove četiri naredne utakmice. Šest bodova bi bilo "puna kapa", ali opet kažem, idemo iz utakmice u utakmicu. Pokušat ćemo osvojiti svih 12, pa vidjet ćemo", dodao je Bošnjaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi