Braća Vranješ: Za porodicu je priznanje što igramo za BiH

Nadaju se uspjehu u kvalifikacijama

Braća Vranješ: Za porodicu je priznanje što igramo za BiH

Na spisku selektora Mehmeda Baždarevića našli su se i dva brata Stojan i Ognjen Vranješ koji vrijedno rade i nadaju se uspjehu u predstojećim kvalifikacionim susretima.

Braća Stojan i Ognjen Vranješ svojim nastupima izborili su mjesto na spisku selektora Baždarevića za predstojeće dvije utakmice protiv Velsa i Kipra. 

Stojan, koji je nedavno potpisao za poljsku Legiju iz Varšave, ponosan je što zajedno sa bratom dijeli svlačionicu u nacionalnom timu. 

"Već drugi put smo zajedno na okupljanju. Velika je čast dobiti uopšte poziv u reprezentaciju, a biti sa bratom tu je posebna privilegija i zadovoljstvo. Prelijepo iskustvo koje ostaje za čitav život i ponosan sam što smo obojica reprezentativci", kaže Vranješ i dodaje: 

"Stariji sam i postoji respekt sa njegove strane, u pozitivnom smislu naravno. Veoma smo vezani i imamo jedan zdrav i dobar odnos."

Stariji Vranješ je prokomentarisao i šanse našeg tima u meču sa Velsom.

"Predstoji nam teška utakmica jer igramo pod imperativom pobjede, ali smatram da smo spremni da pred svojim navijačima ostvarimo uspjeh. Očekujem da pobijedimo."

Zadovoljan je i svojim ovosezonskim igrama u klubu. 

"U posljednjim danima prelaznog roka potpisao sam za Legiju i zadovoljan sam novim klubom. Odmah sam se ustalio u ekipi. Još se navikavam na novi grad. Klub je najveći u Poljskoj i odlično je organizovan. Čast mi je što član Legije."

Ni Ognjen ne krije zadovoljstvo što je zajedno sa bratom dio reprezentacije.

"To ne može riječima da se opiše jer se radi o zaista posebnom osjećaju. Tri godine smo igrali zajedno i u banjalučkom Borcu. Dijelili teren, sobu, provodili vrijeme zajedno. To što smo dio reprezentacije je veliko priznanje i za nas, ali i našu porodicu."

Osim fudbala Ognjen Vranješ ima i drugih interesovanja. 

"Volim da se opuštam uz Playstation, može se reći da mi je to hobi. Nisam previše zainteresovan za druge sportove."

Jasan je kada je riječ o utakmici sa Velsom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda i daćemo svoj maksimum da je ostvarimo", kazao je Vranješ koji je na kraju razgovora govorio o svojim nastupima u Gaziantepsporu. 

"Zadovoljan sam i igrama u klubu. Standardan sam u ekipi. Na sredini smo tabele i uvijek može bolje, ali zadovoljni smo trenutno i sa ovim."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.