Branimir Tulić novi trener Slobode MG?

Branimir Tulić novi trener Slobode MG?

E. Škorić

Bivši selektor mlade bh. reprezentacije Branimir Tulić blizu je angažmana na klupu prvoligaša iz RS-a, Slobode iz Mrkonjić Grada.

Zoran Dragišić je otišao u banjolučki Borac, pa je Sloboda i dalje bez trenera, ali će uprava kluba u narednim danima rješavati to pitanje iako je Tulić najvjerovatnije Dragišićev nasljednik.

"Osim Tulića u kombinaciji su nekadašnji trener Modriča Maksime Marko Stojić i naš bivši igrač Đorđe Inđić. Odlučićemo se za trenera čije će se ambicije poklopiti sa našim. Želimo da Sloboda i dalje bude stabilan prvoligaš i plasirana u samom vrhu tabele", rekao je sportski direktor Slobode Gojko Đurić, prenosi Glas Srpske.

Slobodu je napustilo šest prvotimaca. Sakan je otišao u Maestral iz Jajca, Radoja u Rudar Prijedr, Kremenović i Savanović su na pripremama s Borcem, dok obaveza prema fakultetu Gračanin i Jeftenić nisu u mogućnosti da brane boje Slobode u narednoj sezoni Prve lige RS.

"Ostali smo bez pola tima, ali nas ne hvata panika. Nudi nam se veliki broj mladih kvalitetnih fudbalera. Poznato je da mladi igrači imaju velike mogućnosti za napredovanje u našem klubu. Iz juniorskog pogona prvom timu priključićemo sedam-osam igrača na koje ozbiljno računamo u narednom periodu", kaže Đurić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.