Branislav Ružić 630 minuta bez primljenog gola

Odbrana Čelika igra na visokom nivou

Branislav Ružić 630 minuta bez primljenog gola

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra na Bilinom Polju igraju utakmicu 9.kola Lige za opstanak u kojem dočekuju sarajevski Olimpic. 

Zeničani imaju imperativ pobjede, s kojim bi ako se poklope i neki drugi rezultati već sutra mogli "slaviti" opstanak u Premijer ligi. Svi dobro znaju u kakvoj je situaciji bio Čelik nakon kraja regularnog dijela prvenstva, te da im niko nije davao puno šansi za opstanak u ligi.

Međutim dolaskom Borisa Pavića na mjestu šefa struke mnoge stvari su se promijenile u korist crno-crveni, a ona najvažnije je neprobojni zadnji blok. Nogometaši Čelika u posljednjih sedam utakmica nisu primili gol,  dolaskom Pavića na čelo stručnog štaba, ekipa je primila samo tri gola i to u 1.kolu Lige za opstanak u Doboju kod Kaknja kada je bilo 3:3. U narednih sedam utakmica, Jusić, Regoje i društvo nisu dozvolili da protivnik postigne gol.

Zasluge svakako idu svim igračima, ali posebno zadnjoj liniji u sastavu na golu Ružić, te ispred njega Bureković, Jusić, Regoje i Sadiković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Branislav Ružić tako je 630 minuta bez primljenog gola, a vidjet ćemo hoće li i sutra sačuvati svoju mrežu. Čelik je tako od ekipe koja je imala najgoru odbranu lige, dolaskom Pavića potpuno promijenila stil igre, te je čitava ekipa, a posebno zadnja linija mnogo dobila na samopouzdanju i čvrstini, što se osjeti na rezultatima i igri Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi