Branislav Ružić novi golman Čelika

Zeničani konačno riješili pitanje čuvara mreže

Branislav Ružić novi golman Čelika

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nisu dobro počeli novu sezonu u Premijer ligi BiH. Poraz od Metalleghea na Bilinom polju na otvaranju sezone svakako nije dobar, ali možda je i očekivan budući da se ekipa kasno skupila, te da nije prošla kompletne pripreme.

Pravu igru i rezultate kluba treba očekivati za nekoliko kola, a vidjet ćemo hoće li klub u narednim kolima osvojiti neki bod protiv veoma teških protivnika. 

Kako je naš portal pisao prošle sedmice, crno-crveni su bili na korak da riješe pitanje čuvara mreže. Semir Bukvić i Aid Vehabović dva su golmana koja su trenirala s ekipom, tako da je bilo potrebno angažovanje još jednog čuvara mreže, kako bi se kompletirala ta pozicija u ekipi.

Iako je nekoliko dana trenirao s ekipom Marko Sušac nije potpisao ugovor s Čelikom, ali su zato Zeničani doveli još bolje rješenje. Riječ je o 27-godišnjem Branislavu Ružiću. Ovaj golman je do sada branio za Radnik iz Obrenovca, Mladost iz Apatina, Kolubaru, Loznicu, Radnički Klupci, Napredak iz Donjeg Sepka i banjalučki Borac. Poziv s Bilinog polja je primio dok se pripremao za novu sezonu u Mladosti iz Lučana, a jutros je u prostorijama kluba potpisao jednogodišnji ugovor s Čelikom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani su tako riješili pitanje čuvara mreže za narednu sezonu, te se nadaju da će u narednim utakmicama zabilježiti i prve bodove u novoj sezoni Premijer lige.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti