Branislav Ružić u potrazi za novim klubom

Golmanu Čelika istekao ugovor

Branislav Ružić u potrazi za novim klubom

D. Kurbegović

Svakodnevno pišemo o odlascima s Bilinog Polja, pa je nakon predsjednika, kompletne Uprave, NGG "Za Čelik", stručnog štaba na čelu s Borisom Pavićem i većina nogometaša napustila Čelik.

Jedan od tih igrača kojima je istekao ugovor i koji narednu sezonu vjerovatno neće nositi crno-crveni dres jeste 28-golman Branislav Ružić. Ovaj čuvar mreže u prošloj sezoni je upisao 23 nastupa za Zeničane. Zanimljivo da je u drugom dijelu sezone nastupio na 11 utakmica, primivši samo pet golova.

Dojučerašnji golman Čelika bio je 715 minuta bez primljenog gola, odnosno sedam utakmica, a njegov sjajni niz je prekinuo igrač Olimpica u utakmici u kojoj je Čelik pobijedio 4:1.

Na Bilino polje se vjerovatno ne vraća, jer ga niko iz kluba nije kontaktirao.

"Istina da mi je istekao ugovor, kao i većini igrača iz prošle sezone. Kako čitam po medijima i čujem od dojučerašnjih saigrača, situacija na Bilinom Polju nije dobra. Niko od igrača koji su izborili opstanak nije pozvan da se eventualno razgovora o novom ugovoru za narednu sezonu. Ja sam u potrazi za novim klubom. Žao mi je što napuštam Čelik, bio je to jedan lijep period moje karijere, ali vrijeme je da krenem dalje. Čeliku želim sve najbolje i nikada neću zaboraviti prošlu polusezonu u kojoj smo napravili veliki poduhvat izborivši opstanak u ligi, nakon velikog rezultatskog deficita iz prvog dijela sezone", kazao je za SportSport.ba Ružić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Branislav Ružić u svojoj dosadašnjoj karijeri branio je boje Radničkog, Mladosti, Kolubare, Loznice, Napretka, Borca i posljednjih godinu dana dres Čelika. U prošloj sezoni 23 puta je stajao na golu Čelika primivši 24 gola, na osam utakmica je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom, a to su bile utakmice u drugom dijelu sezone, kada je Čelik bio jedina neporažena ekipa u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi