Branitelj počeo sa pripremama, brojni odlasci i dolasci

Član Prve lige FBiH

Branitelj počeo sa pripremama, brojni odlasci i dolasci

Fudbaleri Branitelja ove sedmice startali su sa pripremama za narednu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH. 

Mostarski prvoligaš je skoro u potpunosti promijenio igrački kadar, obzirom da je u ovom prijelaznom ruku otišlo čak jedanaest igrača. 

Otišli su Ivan Raič, Marsel Mace, Petar Mikulić, Damir Ćavar, Ivan Arapović, Julijan Mairć te kapetan Franjo Delić, a sa posudbe u Zrinjski vratili su se Galić, Vranjić, Bandić i Jozić. 

Treneru Ivanu Bubali na prozivci se odazvalo i nekoliko novih igrača.  Na prvim treninzima bili su Samir Čakar, Zdenko Bilać, Ivan Kvesić, Toni Miličević, Semir Čilić, Maid Graho i Benjamin Lukomirak, a nije isključeno da će svi nabrojati igrači ostati u klubu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Također, vrijedi istaći da je Zrinjski na posudbu poslao Antonija Rožića i Luku Ćorića. Velika je mogućnost da će premijerligaški susjed na dati na posudbu Marina Galića i Krešimira Bandića, koji su prošle sezone u Branitelju bili važni prvotimci

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.