Bratstvo i Iskra podijelili bodove u susretu bez pogodaka

Remi u Bosanskoj Krupi

Bratstvo i Iskra podijelili bodove u susretu bez pogodaka

S. Mlaćo

Nogometaši Bratstva iz Bosanske Krupe i bugojanske Iskre danas su podijelili bodove u susretu 10. kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad. Završilo je 0:0, a gledaoci su mogli vidjeti veoma borbenu i ne toliko kvalitetnu utakmicu.

Prvi su zaprijetili domaći kada u trećoj minuti Mirando Bajramović šutira pravo u gostujućeg golmana Amela Pecu. Četiri minute kasnije iz izgledne prilike zaprijetili su gosti, ali je neprecizan bio prvi strijelac Bugojanaca Eldar Omerinović.

U 15.minuti novi pokušaj Iskre, ali pokušaj Ivkovića sigurno brani golman Bratstva Šabić. Domaći su u 27.minuti imali sjajnu priliku, a Nurija Hasangić je izašao pred gostujućeg golmana Pecu koji je sjajnom intervencijom spasio svoju mrežu.

U drugom poluvremenu nešto više od igre imala je Iskra, u 60.minuti zabilježili smo pogodak Eldara Omerinovića, koji je poništen zbog ofsajda. Tri minute kasnije isti igrač probija po strani, ali se Šabić nije dao prevariti.

Iskra je do kraja susreta držala loptu u svojim nogama i diktirala tempo igre, ali promjene rezultata nije bilo. Oba tima na kraju su bila zadovoljna podjelom bodova, a sjajan posao u veoma borbenoj utakmici obavila je i sudijska trojka koju je predvodio  Haris Halkić iz Sanskog Mosta  sa svojim pomoćnicima Zlatkom Budimlićem iz Bihaća i Igorom Puzovićem  iz Travnika.

Bratstvo – NK Iskra 0:0

Stadion: SRC “Ade“. Gledalaca:100. Glavni sudija: Haris Halkić (Sanski Most). Pomoćnici: Zlatko Budimlić (Bihać) i Igor Puzović (Travnik). Delegat: Edin Džanić (NS USK).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bratstvo: Šabić, Ć.Bajramović, Sijamhodžić, Bećirević, Đanan, Mešić, Muzaferović, Hasanović, M.Bajramović, Hasanagić, Talić (72.Am. Balkić). Trener: -.

NK Iskra: Peco, Tanković, Nebić, E.Omerinović (88.Crnica), Mujkić, A.Omerinović (53.Bešagić), Sijamija, Ivković, Filan, Mašić, Hajdarević (72.Fuka). Trener: Senid Kulaš. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi